Träning vecka 12 (av 30 kvar till IronMan Austria)

bild 1-14

Sammanlagt: 8 tim 45 min

Löpning: ca 4 tim 55 min timmar (två flacka pass ganska soft, ett långt kuperat terräng, ett ap-jobbigt backintervall)

Cykling: ca 1 tim 20 min

Utförsåkning: ca 2 tim 30 min (två heldagar reggat som ca 2,5 tim benträning)

Sammanfattningsvis: Bra löparvecka! Frågan e (som vanligt) om jag behöver fler bra löparveckor. Haha. Kuta kan jag ju som bekant. Hade egentligen behövt bra simmarveckor och bra cyklarveckor. Men men… Va kul å bra löppass så jag klagar inte. Men självklart behöver jag egentligen få lite mer struktur och mer IM-fokus. Jag har sagt det ett tag nu så det kanske börjar bli dags att put my money where my mouth is. Ok att jag bestämt mig för att köra mest på känsla och ”lite det jag känner för”… Men det går ju inte att komma ifrån det faktum att det inte hjälper att va i 3:10-på-maran-form på en IM om man inte klarar swim cut-off eller lökar runt cyklingen i cykel-korg-takt. Nej… Det får bli lite ordning på det här (säger jag igen, hehe). Men icke desto mindre… I lööööv trail running så jag kan ju inte låta bli att ägna mig åt det när jag får chansen…

bild 1-12

Måndag

Utförsåkning

Riktig heldag från liftöppning till dito stängning. Bra för låren! Reggar som vanligt 90 min som effektiv träning trots lång dag på berget.

bild 2-12

Tisdag

Utförsåkning

Meeera snö! Körde inte hela dan idag utan bara nåra timmar så jag loggar som 60 min idag. Bra genomkörare för benen. Ska testa lite hur dom känns på cykeln nu i veckan :)

bild 3-10

bild 2-10

Onsdag

Cykling landsväg (turbo trainer) ca 45 min, ca 21 km

En trekvart på turbotrainern. Inget att hurra över direkt :) Men ville få till lite mer “vanlig” träning efter en helg på skidorna innan det va dags att bänka sig inför OS-hockeyn.

bild 1-13

Torsdag

Löpning. Ca 55 min, ca 11 km

Ett rätt ok pass längs grusvägarna å cykelbanorna i östraste Österrike på väg hem från möten i Bratislava. Lite tunga ben från mkt skidåkning å lite tung kadens på turbo trainern igår. Tog nåra km i ca 4:45 utan nåra som helst problem (så klart eftersom det inte e dödens snabbt). Kanske bäst va att jag försökte hålla ca 5:14-fart och det ju nästan inte går att kuta så långsamt. Haha. Vafför den farten? Jo jag har ju siktat ganska högt (för å va mig asså) å satsar på att göra den avslutande maran på IM Austria på runt 3:40. Jag veeeet… Det e ju nästan dumt å tro att man ska kunna kuta maran på 3:40 efter att ha gått hårt på cykeln i 180 km. Haha. Men det e ju kuta jag kan så det e där jag känner att jag måste sätta ribban lite “för högt” egentligen. Det är i löpningen jag vet precis hur det känns att ligga på gränsen och kommer att våga gå så nära max som möjligt. Därav målet att sikta för högt :) Hur som haver: 5:14 va det ja… Försökte hålla den farten de sista tre-fyra km men det va ju fan omöjligt… Haha… Så långsamt kan man ju inte lufsa… Nåja… Det kommer att bli sjuuuuuuukt annorlunda så klart efter 3860 meter simning och 180 km cykling i så bra fart man kan. Haha… En annan sport helt enkelt än att fluffa runt en kväll på grusvägar i på platten i Burgenland :)

bild 1-15

Cykling (turbo trainer), ca 35 min, ca 16,5 k

Intervaller på trainern lite snabbt efter löpningen mest bara för att :)

Fredag

Löpning, ca 45 min, ca 9 km

En soft runda längs Donaukanal. Sannerligen inget pass som går till historien. Haha. Men gött å ha förtjänat fredags-biran lite i alla fall :)

Lördag

Löpning, mkt kuperat terräng, ca 2 tim 10 min, ca 21 km

Över 20 km och nästan 700 höjdmeter. Jojo. Det blev en rejäl runda det där. Haha. Och bitvis lite kletigt å gött i leran. Testade nya Peregrine 4! Har ju haft mina first generation Peregrine i fyra år. Och ja: det va skillnad. Det mest uppenbara: bättre sula, tightare framfot, mer “definierad” fram- och mellanfot och bättre “svar” i både frånskjut utförslöpning. Helt enkelt en utvecklad sko. Negativt. Tja… Möjligen att den glesare profilerade sulan (vilket ju e ett måste för att få bättre grepp på mippliga underlag) samlar på sig mer drit. Men det e ju helt logiskt. Sen får vi se hur den direktare och mkt mindre “såsiga” framfoten påverkar foten på riktigt långa distanser. Men just det klart bättre svaret och den mindre fluffiga framfoten gillade jag bäst jfrt med gamm-modellen.

bild 3-11

Söndag

Löpning, backintervaller i terräng med stavar, ca 1 tim 10 min, ca 9 km

Ap-jobbiga backintervaller med stavar. Men jävel va jobbigt det blir med stavar uppförs. Man löder ju på hel annorlunda så man hostar lungorna ur sig på toppen. Och blir härligt slut i hela kroppen. Blodsmak i munnen efter första. Haha. Och det skulle ju bli sju rejäla intervaller. Ser ut som sex st på höjdkurvan men första e backen upp till där jag sen startade de andra. Dryga 60 höjdmeter i varje i full sutta. Hehe. Eller ja… Full sutta va det bara i första å sista. Första på ren hejåhå-glädje efter att ha sett reportaget om längdlandslaget som körde stavlöpning å såg så jävla rippade ut att man bara va tvungen att köra samma. Haha. Sen hosta men ju nästan blod direkt å va tvungen å dra ner lite på de efterföljande. För att sen testa att gå all-in på sista å nästan ramla i en hög. Hoho. Göt att köra lite hårt :) Och nyttigt att känna att: Man. Går. På. Sig. Mjölksyra. Sjukt. Fort. Brant. Uppförs!

bild 2-11