Race Report PannoniaMan Duathlon

www.thesuperjudge.wordpress.com

Så va vårens tävlingspremiär avklarad. Kul å va igång! 🙂 Duathlon sprint, 6km löpa, 20km cykla, 3 km löpa. Hyfsat nöjd… Var rätt mkt mer kuperat än jag trodde, vilket inte minst märktes på sista löpningen när benen hade med sig mer bagage än jag räknat med. Men hade gått hyfsat på första löpning och inledningen av cyklingen så jag hamnade på exakt den tid jag gissat. Hade tippat 1:18 och gick in på 1:18:04. Haha… E ju sjukt nördigt att kunna gissa så exakt.

event-gucker_IMG_2630_Original (private Nutzung)

Första löpning med 4:09/km-speed helt ok eftersom det va lite bökig runda med en lång uppförs å sen en lång utförs tillbaka. Inte en enda flack meter när jag tänker på det… Och det dra ju onekligen ner farten.

IMG_3595

Sen va jag (som så ofta) lite orutinerad på cyklingen och gick på för hårt i början. Men den här gången va ju drafting tillåtet. Och eftersom jag (relativt sett) e bättre på kuta kom det ju några riktigt stora jävla ben å cykla om. Och dum som jag e försökta jag hänga två såna som kom tidigt på första rundan och växeldra med dom. Så där låg vi runt 40 km/h i platt å lätt uppförs ska tilläggas… Haha… Ca tre km senare fick jag tacka för mig i den gruppen. Fifan… Small till bra i benen och det kostade mig säkert ett par tre minuter i slutet när jag inte hade mkt kvar för de sista uppförsluten. Va mkt mer kuperat än jag hade trott och nåra 90-graders-kurvor när det gick som snabbast utförs. Så lite elak cykelsträcka. Men egentligen så klart mer kul än att bara nöta flackt.

event-gucker_DSC_8275_Original (private Nutzung)

Gjorde ett försök till sen på tredje (av fyra) varvet att hänga ett par såna där tempocyklist-ben till som kom förbi på låg kadens och galet tryck. Och ja… Samma misstag igen. Haha… Pucko… Gick mig stum igen. Men van fan… Prova måste man ju.

event-gucker_IMG_5793_Original (private Nutzung)

Men oj vad den där kuperade cyklingen kom tillbaka och bet mig i arslet på sista löpningen. Hade egentligen hoppats kunna köra 4:05-speed där (vilket jag iofs hade reviderat ngt efter första löpningen när jag insåg hur kuperad rundan va), men va inte ens nära… 4:25/km-speed på bara 3 km är ju rent ut sagt sopigt! Men förklaringen var ju ganska enkel med tanke på kuperat och lite korkat cyklande. En riktigt bra läxa dock att känna att man, även på så korta sträckor som det var, kan hamna på helt andra tider än man planerat om man inte hanterar racet lite smartare. Skyller även lite på den där oooh-va-kul-att-tävla-känslan som infinner sig så här tidig vår vilket gör att man stoppar huvvet under armen lite grann 🙂

IMG_3596

Som vanligt även långsam i växelzonerna. Det är ju förödande (kanske väl starkt ord 🙂 ) på ett så kort lopp som 1 timme och 18 minuter att tappa en dryg minut där… Men jag har svårt att göra det där utan att tänka. Och då går det lite långsamt… Hehe. Men det e ju heller inte hela världen eftersom det är de riktigt långa loppen som är årets mål och då blir ju växelzonerna lite annorlunda och även en plats att hinna få i sig lite energi i lugn och ro.

event-gucker_IMG_8403_Original (private Nutzung)

Hur som haver: kul att ha kommit igång med nummerlappssamlandet för våren 🙂 Och jag kan ju ta med mig följande:

–       jag är närmast sjukligt bra på att gissa mina sluttider

–       jag fick (ännu) en läxa i att det man tar på en del av racet betalar man tillbaka i en annan del

–       star-struck-feeling att ha cykel-platsen bredvid en av världens bästa på IronMan-distans, österrikaren Georg Swoboda, i växelzonen (han hade nr 63 och jag 62 haha)

–       Sixten (vår nya hund asså) gjorde, under Lindas lysande befäl, stor succé i start- och målområdet 🙂

event-gucker_IMG_5470_Original (private Nutzung)

Kvaliteten på dom som va med i det här racet va helt tokig! Inte många med (ca 100 kan jag tänka mig) men de främsta var absolut nationell elit (och lite till). Nämnde Georg Swoboda, alltså en av världens bästa på IronMan distans, och den som i fjol satte den näst snabbaste cyklingen någonsin på IronMan-distans med sjuka 4:07:43, blev bara 13e(!). Han va iofs rejält snabbast på cykeln men hade inget att sätta emot när det var så kort distans och löpningen i toppen gick i 3:25/km-speed (trots kuperat slinga alltså!)

event-gucker_DSC_8351_Original (private Nutzung)

event-gucker_IMG_2386_Original (private Nutzung)

 

event-gucker_IMG_2499_Original (private Nutzung)
event-gucker_IMG_5516_Original (private Nutzung)
IMG_3594