Kort (ja faktiskt!) race report Putterersee Tri, olympisk (+)

Putterersee Tri Race. Olympisk distans (med liiiite+ i distanserna). 1,75 sim, 41,5 km cykel och 10,2 km löpning.

c2d9dd5be9ba4e23add119526ffc6b50.png

Sim: 1,75 km, ca 33:30 = ca 19:20/100 meter. Riktigt nöjd med den farten! Men satan långt bak i fältet. Jävel va folk kan simma! Och i combo med jävel va jag inte kan simma blir det ju nästan pinsamt. Va fan femte sist ur vattnet tror jag. Nu fanns det ju en förklaring till detta (utöver då att jag simmar som en giraff på prozac). Men detta går jag in närmare på nedan… Kan säga att det har att göra med att jag inte riktigt hade fattat vilken tävling jag anmält mig till… Haha…

e33b6f5f4bdf4de0b69de456512f40da

T1: ca 2:15. Alldeles för långsamt med tanke på att det va en mkt liten transition och den låg nära swim exit. Jag e inte snabb ur neoprenet asså. Dessutom e jag fan lite flummig i skallen efter simningen. Synapserna går helt enkelt inte riktigt fram så jag måste liksom tänka till kring hur man drar upp en dragkedja och tar av sig en badmössa.

Cykel: 41,5 km, nästan 500 höjdmeter, ca 1:18 = ca 31,8 km/h. Också mkt nöjd med tanke på hur kuperat det va. Men inte fan kom man ikapp många inte. Kanske fem stycken fick man cyklat om. Cykla kan dom jävelimig också här nere… Asså jag brukar ju cykla om folk inte för att jag e så där överst bra på att cykla… Utan snarare för att jag e så urusel på att simma som sagt, och då brukar jag vara på en plats i fältet där jag i allmänhet besitter en ngt bättre kondis och därför helt enkelt börjar äta mig uppåt i fältet… Men tji fick jag denna gång alltså… Allt enligt nedan.

9ff4ecf5ffa3417abaef1696f514468c.png

T2: ca 1:30. Njaaa… Ingen katastrof dock. Men att det ska ta en å en halv minut å få av sig en hjälm å på sig ett par skor…? Ok att jag petade i mig en gel och drack en slurk också…

Löpning: 10,2 km, delvis terräng och ca 120 höjdmeter. Ca 46:00 = 4:30/km. Det e egentligen för mkt, men med tanke på hur jobbig cyklingen va och att det va delvis terränglöpning så är det ändå ok. Men inte så bra som jag hade velat. Liiiite känningar i foten. Skyller på att jag höll igen pga det 🙂 (Gjorde jag nog inte egentligen…) Men på 10,2 km bör jag kunna hålla 4:20 även efter hård cykling. Men va ju även så att jag inte ville gå all-in. E ju ett större race om två veckor och detta va ju bara mest på skoj på vägen dit. Men lite upprättelse fick jag här i alla fall och kom till slut inte in helt dret-sist. Fast ganska nära. Haha 🙂

4a23b1a44f774972bc7d7411b4fb2887

Vackert som satan bland bergen, jobbigt så in i med nästan 500 höjdmeter på cyklingen som och en del terränglöpning samt inte minst väl lång simning alltså 🙂

MEN… Fr.a. fick jag my ass served rejält av de flesta som va med. Fifan! Hade ju inte fattat att jag hade anmält mig till Distriktsmästerskapen i Steiermark. Haha. Kanske att jämföra med att dyka upp som en glad amatör som tog sina första crawl-tag för två år sen vid Götalandsmästerskapen eller nåt. Många i ca 25-års-åldern som va där med flagger på dräkterna å namn på cyklarna å fan vet allt. Jisses 🙂 Och ja… Dom körde i one-piece å inte nåt fjantigt tvådelat där inte…

Va la kanske dryga 100 pers med och jävel i det va snabba dom va. Visade sig va österrikiska eliten många. Haha… Kan inte ha varit fler än 6-7 efter mig upp ur vattnet 🙂 Och sen snittade jag nästan 32 km/h trots 500 höjdmeter. Och körde förbi bara fem pers… Ok att jag sen kutade förbi kanske 15 pers sista milen men fler va det inte. Jisses… Ska nog kolla upp va jag e med på för race lite bättre nästa gång 🙂

80f9f51f41ed4d2d9d8246a27b66d259.png

Men kul va det. Och vackert. Men märks att man behöver vila lite nu. Med det jag har i kröppen nu ska det bli gött att ta det piano och bara cykla lite lugnt och kanske köra några sprints samt känna på vatten när tillfälle ges fram till IM.

e49dbdce25a64024bae81506e2c86586.png

Och återigen blev man varse hur sjukt olika det e beroende på hur banprofilerna e. I Wien gjorde jag 2:23 på olympisk distans. Här behövde jag 2:41. Men ok att det sedan visade sig att alla delar va lite längre. Men ändå. Helt platt på Donauinsel mot en tri i Ennstal… Tja det säger sig väl iofs själv att det inte går lika fort i Alperna som på den helt platta ön i Donau i Wien 🙂